DIAGNOSTIEK

Na een eerste oriënterend contact kan een afspraak worden gemaakt voor het intake gesprek.

KINDEREN EN JONGEREN

Spelkunst_diagnostiek_03Voor kinderen en jongeren geschiedt dit indien mogelijk met beide ouders/verzorgers. Na de intake vinden 4 tot 6 diagnostische sessies plaats, afgestemd op de vraagstelling. Deze sessies omvatten spel en kunstzinnig werk, mogelijk aangevuld met een ouder-kindsessie of een sessie in de ateliergroep.
In de ontmoeting, in spel, in je kunstzinnige werk en verhaal tonen zich feilloos de beelden van wat er in je leeft. Juist met die beelden werken wij. De diagnostische fase wordt afgerond met een oudergesprek, waarin de beeldvormende diagnostiek en biografie besproken worden in relatie tot de vraagstelling. Onderliggende verbanden met je biografie en jouw uniciteit duiden we in het licht van je vraag.
Uit de diagnostiekfase wordt duidelijk of een pedagogisch begeleidingstraject met de ouder(s) of een therapeutisch traject voor het kind wenselijk is. Dit kan bestaan uit individuele therapie, groepsatelier of coaching. Ook een combinatie hiervan is mogelijk, steeds afgestemd op wat wenselijk en haalbaar is.

VOLWASSENEN

Ook voor volwassenen met een hulpvraag vindt er na de intake een diagnostiektraject plaats, dat wordt afgesloten met een evaluatiegesprek. Voortgezette begeleiding voor volwassenen bieden wij in de vorm van individuele therapie, groepsatelier of coaching, of een combinatie hiervan, afgestemd op de wens van de cliënt.

VERTROUWEN

In onze werkwijze is wederzijds vertrouwen cruciaal.
Tevens zijn wij gehouden tot beroepsgeheim. Zinvolle uitwisseling van informatie met derden, zoals huisartsen, familieleden of leerkrachten (bij kinderen), vindt dan ook enkel plaats in overleg met en na uitdrukkelijke toestemming van de betrokken verantwoordelijke cliënt. In het geval van kinderen zijn dit de ouders of wettelijke vertegenwoordigers.
Bij minderjarige kinderen is het van wezenlijk belang dat beide ouders vanaf het begin betrokken zijn bij het traject van diagnostiek en coaching.
In gescheiden gezinshuishoudens is de hulpverlening aan kinderen gehouden aan schriftelijke toestemming van beiden ouders of wettelijke vertegenwoordigers.

 

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien