ONZE WERKWIJZE

DE WERKZAAMHEID VAN SPELKUNST IS

HET SAMENGAAN VAN ONZE AANPAK EN HET VERTROUWEN VAN DE CLIËNT

Via onze beeldvormende diagnostiek, de biografie van de cliënt en onze persoonlijke begeleiding kunnen wij stagnatie in je ontwikkeling weer in beweging brengen. Daardoor worden blokkades opgeheven, hindernissen genomen, kunnen levensvraagstukken een antwoord vinden en ervaringen worden verwerkt.

Werkwijze_7

SPELKUNST WERKT

VIA SPEL, KUNSTZINNIG WERK EN VERHAAL

Via Spelkunst bieden wij hulp aan kinderen, ouders en beroepsopvoeders bij opvoedings- en ontwikkelingsvragen. Ook volwassenen met levensloopvragen zijn bij ons van harte welkom.
In de praktijk werken we met spel, kunstzinnige werkvormen en verhalen. Biografie en gesprekken maken eveneens deel uit van de begeleiding. Deze manier van werken richt zich in het bijzonder op de onderliggende dynamiek van een probleem, en heeft indirect zijn uitwerking op het gedrag. Afhankelijk van de leeftijd van de cliënt vindt er in gesprek regelmatig afstemming met de ouders plaats, zodat elk therapeutisch proces werkelijk maatwerk blijft. Oudergesprekken zijn dan ook een wezenlijk onderdeel van het begeleidingstraject voor kinderen.

VERTROUWEN

Werkwijze_8In onze werkwijze is wederzijds vertrouwen cruciaal.
Tevens zijn wij gehouden tot beroepsgeheim. Zinvolle uitwisseling van informatie met derden, zoals huisartsen, familieleden of leerkrachten (bij kinderen), vindt dan ook enkel plaats in overleg met en na uitdrukkelijke toestemming van de betrokken verantwoordelijke cliënt. In het geval van kinderen zijn dit de ouders of wettelijke vertegenwoordigers.
Bij minderjarige kinderen is het van wezenlijk belang dat beide ouders vanaf het begin betrokken zijn bij het traject van diagnostiek en coaching.
In gescheiden gezinshuishoudens is de hulpverlening aan kinderen gehouden aan schriftelijke toestemming van beide ouders of wettelijke vertegenwoordigers.

Spelkunst werkt.
Voor jou, voor je kind, individueel of in een groep, voor mensen met een beperking, voor beroepsopvoeders.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien