THERAPIE

SPELKUNST WERKT

VIA SPEL, KUNSTZINNIG WERK EN VERHAAL

Na de diagnostiekfase wordt afgestemd of een vervolgtraject wenselijk is. Dit kan bestaan uit individuele therapie, groepsatelier of coaching. Ook een combinatie hiervan is mogelijk, steeds afgestemd op wat wenselijk en haalbaar is.

Werkvormen die we hanteren zijn o.a. tekenen, schilderen, pastel en boetseren. Ook allerlei bouwmaterialen en materialen van buiten worden gebruikt. Aan de hand van thematische verhalen wordt ontwikkeling in gang gebracht en verwerking gegenereerd. Ook kan beweging, voeding, muziek en buitenwerk waardevolle ondersteuning bieden in het proces. Via onze werkwijze worden processen omgevormd, en ervaringen verwerkt. Zodoende kan wat nieuw verworven wordt, ook daadwerkelijk beklijven.

SPELKUNST WERKT OP ELKE LEEFTIJD

In elke levensfase kunnen wij via kunstzinnig werk, spel en verhalen aangenaam en effectief hulp bieden: blokkades in beeld brengen, beweging genereren waar iets stagneert en helpen te verwerken wat ontwikkeling verhindert.
Wij bieden onze cliƫnten in de eerste plaats graag een warme ontvangst. De sessies hebben een ontspannen en speels karakter, in een heel persoonlijke aanpak. Onze therapeutische begeleiding is professioneel en efficiƫnt, maar niet klinisch. Door de milde, maar doeltreffende werkwijze, is de drempel laag, voor klein en groot.

We werken vanuit onze Huispraktijk in Breda, of in Langeweg, en soms op locatie.

HOE VERTEL IK MIJN KIND OVER SPELKUNST

Soms vind je het wellicht moeilijk om je keuze naar je kind toe te verantwoorden. Juist een korte en duidelijke uitleg werkt krachtig en overtuigend. Dat voelt lekker veilig voor ze.
Wat betreft de buitenwereld houden wij het altijd eenvoudig: zo kunnen de kinderen aan vriendjes, op school, of aan familie vertellen dat ze een ‘uurtje gaan spelen’. En hoe dat dan precies je welzijn bevordert, speelt naar de buitenwereld toe geen rol.

Spelkunst werkt.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien